Ga naar hoofdonderdeel

Sociale Sportschool van start bij locatie De Ruijsstraat in Blerick

Sociale Sportschool van start bij locatie De Ruijsstraat in Blerick

26-08-2024

Vanaf vrijdag 6 september start de Sociale Sportschool bij locatie De Ruijsstraat van De Zorggroep in Blerick. Deze unieke sportschool combineert een work-out met een belangrijk sociaal aspect door senioren en sporters samen te brengen in een gezamenlijke bootcamp. De Ruijsstraat is de eerste locatie in de provincie Limburg waar een Sociale Sportschool komt. Het mooie hiervan is dat ouderen in beweging blijven en bij goed weer heerlijk buiten zijn, er mooie ontmoetingen kunnen ontstaan, jong en oud op een ontspannen en sportieve manier bij elkaar komen, ze van elkaar kunnen leren én dat er meer verbinding met de wijk is.  

Bootcamp voor senioren en sporters
De Sociale Sportschool is succesvol gestart in ‘s-Hertogenbosch en uitgegroeid tot een landelijk platform waar zorg- en welzijnsorganisaties, sportclubs en trainers zich bij kunnen aansluiten. Samen zorgen zij voor een structurele bootcamp voor senioren en sporters. Vanaf 6 september is de Sociale Sportschool in Blerick actief. Patricia Basten van Blisspoint Coaching heeft de Sociale Sportschool naar Venlo gehaald. Zij zal ook de gratis bootcamptrainingen geven. Bij goed weer buiten, bij slecht weer bij locatie De Ruijsstraat in Blerick binnen. De gemeente Venlo heeft subsidie gegeven, zodat dit initiatief tot stand kon komen.   

Fysieke uitdaging en ontmoetingen 
Rolstoelen worden ingezet als fitnessapparaten, waarbij oefeningen worden gebruikt om de sporters fysiek uit te dagen. Ondertussen worden zij aangemoedigd en ondersteund door senioren, die tegelijkertijd lichte oefeningen doen, aangepast aan hun eigen mogelijkheden. Daarnaast kunnen er mooie ontmoetingen ontstaan tussen ouderen en sporters wat weer een positieve bijdrage levert aan het welzijn van mensen. 

Praktisch 
Elke eerste en derde vrijdag van de maand zal de Sociale Sportschool plaatsvinden in Blerick. De bootcamp start om 14:30. Bij goed weer is de bootcamp in het Nieuwborgpark en bij slecht weer in het gebouw van De Zorggroep in de Ruijsstraat. Sportieve mensen die graag op een sociale manier willen sporten en een bijdrage willen leveren aan meer bewegen voor ouderen kunnen zich opgeven voor de gratis bootcamp via www.socialesportschool.nl

Meer informatie 
Kijk voor impressie van de Sociale Sportschool op www.socialesportschool.nl.