Ga naar hoofdonderdeel

Start project beeldzorg

Start project beeldzorg

21-08-2024

Vanaf september 2024 zal De Zorggroep op kleine schaal beeldschermzorg gaan aanbieden. Door beeldzorg in te zetten, kan soms fysieke zorg vervangen worden of worden aangevuld. Denk aan het controleren van medicatie inname, het op afstand meekijken bij het toedienen van insuline en het ondersteunen bij de dagstructuur. Momenteel worden de eerste medewerkers opgeleid om deze zorg te leveren.

Het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft als doel de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Om dit te bereiken zijn afspraken gemaakt tussen het ministerie van VWS en zorgaanbieders. Eén van die afspraken is om een deel van de zorg digitaal aan te bieden. Beeldzorg is hier een goed voorbeeld van.

In een half jaar zullen we aan minimaal 50 thuiszorg cliënten beeldzorg gaan leveren. Een deel van de geplande zorg, die voorheen fysiek geboden werd, zal digitaal aangeboden worden aan thuiswonende cliënten. De geplande zorgmomenten vinden dan plaats via beeldschermcontact. Uiteraard blijven daarnaast de nodige fysieke zorgmomenten gewoon bestaan.

De cliënt ontvangt de beeldzorg op een door De Zorggroep aangeschafte tablet met daarop speciaal voor senioren ontwikkelde software. Naast contact met zorgmedewerkers kunnen cliënten ook videobellen met familie en naasten, spelletjes doen, het nieuws lezen en nog veel meer. Als de cliënt een eigen tablet wil gebruiken, kan dit ook via een applicatie.

Lees meer over zorg op afstand.

De training beeldzorg wordt gevolgd door medewerkers