Ga naar hoofdonderdeel

Twee jaar Revalidatiekliniek Noord-Limburg

Twee jaar Revalidatiekliniek Noord-Limburg

08-07-2024

De cijfers van de revalidatiekliniek over 2023 laten een mooi beeld zien. En dat zorgt voor tevredenheid bij alle betrokkenen. De verdeling van de patiënten is precies zoals het bedoeld was: 50% revalidatiezorg voor ouderen (GRZ) en 50% medisch specialistische revalidatie (MSR) voor volwassenen vanaf 18 jaar.

We zijn ook trots op het hoge waarderingscijfer van cliënten (een 4,5 op een schaal van 5. Zij zijn erg te spreken over de kleinschalige kliniek die dichtbij huis hoogwaardige revalidatiezorg biedt. Waardering is er ook voor de persoonlijke aandacht en de aanwezigheid van zowel GRZ- als MSR-therapeuten, met elk hun eigen kijk en creatieve aanpak. De kleinschaligheid en korte lijnen worden ook door medewerkers als groot pluspunt gezien.

De revalidatiekliniek in Tegelen opende twee jaar geleden haar deuren, na een intensieve voorbereidingsperiode. Die begon met de bestuurders van twee organisaties, De Zorggroep en Adelante, die het vertrouwen in elkaar uitspraken om samen GRZ en MSR aan te bieden. Ondanks het feit dat elk product een eigen financieringsstroom met eigen regels heeft. Multidisciplinaire werkgroepen zijn daarna vol enthousiasme aan de slag gegaan om zaken in de praktijk uit te werken. Zonder een strikte scheiding tussen GRZ en MSR aan te houden.

In dit artikel in Revalidatiemagazine vertellen manager Ankie van Schaik en revalidatiearts Nishy Hofmeyer, over het grijze gebied tussen GRZ en MSR, over welke patiënten we zien in de revalidatiekliniek, over de korte lijntjes tussen de medewerkers van beide organisaties en over lachende cliënten.

Revalidatiekliniek Noord-Limburg in 2023