Ga naar hoofdonderdeel

Verbeteringen en vernieuwingen binnen de geriatrische revalidatiezorg (GRZ)

Verbeteringen en vernieuwingen binnen de geriatrische revalidatiezorg (GRZ)

03-06-2024

Na een ontwikkelfase van vier maanden, gaat het project 'GRZ toekomstbestendig' binnen De Zorggroep de implementatiefase in. Doel van het project is het stabiliseren, versterken en laten groeien van de geriatrische revalidatiezorg. Om daarmee een betrouwbare partner te blijven voor zowel potentiële revalidanten als samenwerkingspartners in de regio.

Het project wordt uitgevoerd met ondersteuning van P5Com. Lieke Gijsen is de interne projectleider. “Met deze verbeteringen willen we ervoor zorgen dat de GRZ sterker en toekomstbestendig is. Zodat we in staat blijven om hoogwaardige zorg te bieden, passend binnen onze financiële mogelijkheden. Door onze processen te optimaliseren, kunnen we ervoor zorgen dat onze cliënten op een efficiënte manier door de zorgketen bewegen, van opname tot herstel.”

Vijf thema’s vormen de kern van dit project: patiëntenstroom, besturingsinformatie, optimalisatie van behandeling, werkwijze MDO/herstelsturing en zorgpaden. De aan elk thema gekoppelde werkgroepen, bestaande uit zorgmedewerkers, artsen en behandelaren, hebben de afgelopen maanden diepgaande analyses uitgevoerd en oplossingen tot verbetering geformuleerd. Dit wordt uitgewerkt in werkdocumenten die ingevoerd worden binnen de drie revalidatiecentra van De Zorggroep: Cavalier, Solidus en Vita Nova. De implementatie van de verbeteringen duurt naar verwachting tot oktober.

In deze jaarcijfers lees je meer over de resultaten van de GRZ in 2023.

Cijfers Geriatrische Revalidatiezorg in 2023