Ga naar hoofdonderdeel

Verbouwing Beukenrode van start gegaan

Verbouwing Beukenrode van start gegaan

08-04-2024

De verbouwing van locatie Beukenrode in Venray is gestart! Aannemer Jongen heeft hekken geplaatst rondom het gebouw en is afgelopen week begonnen met het zorgvuldig slopen van het oude gedeelte. Ook de aanbouw aan de voorzijde waar nu de dagbehandeling nog gebruik van maakt wordt gesloopt. De oorspronkelijke contouren van het gebouw worden hersteld.  

Het nieuwe Beukenrode 
In Beukenrode komen straks in totaal 34 studio's, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Op de begane grond en eerste verdieping komen 2 afdelingen, 4 in totaal. De studio's zijn geschikt voor zowel mensen met dementie als mensen met een lichamelijke aandoening. Elke studio heeft een eigen badkamer. Bewoners ontmoeten elkaar in een gezamenlijke woonkamer en/of leefkeuken. Op de tweede verdieping komt een revalidatiecentrum met 20 studio's, een oefenzaal en oefenkeuken.   

Bewoners kunnen naar wens in de rust van hun eigen studio verblijven of de gezelligheid en het gezelschap van hun medebewoners opzoeken in de gezamenlijke woonkamer of leefkeuken. Er is veel aandacht voor beleving en sfeer. Beukenrode beschikt over een prachtige binnentuin die een gezellige ontmoetingsplek is. Ook de bewoners van Rooyhof maken gebruik van deze tuin. 

Duurzaamheid 
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Door het toepassen van de modernste middelen ontstaat er een aangenaam en optimaal binnenklimaat. Er komen duurzame maatregelen voor energie in de vorm van extra isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. 

Een moderne en sprankelende woon- en werkomgeving 
Kortom: het nieuwe Beukenrode wordt een moderne, sprankelende woon- en werkomgeving in het groen, waar De Zorggroep nu al heel trots op is. Waar mensen zo veel mogelijk het leven kunnen leiden dat ze gewend waren. Ondersteund door het eigen netwerk, vrijwilligers en zorgmedewerkers.