Ga naar hoofdonderdeel

Diëtist

Diëtist

Voeding heeft invloed op hoe u zich voelt en op uw kwaliteit van leven. Goed eten is belangrijk om fit en vitaal te blijven. De diëtist is deskundig op het gebied van voeding en geeft leefstijladvies. Aan mensen thuis en aan ouderen in een locatie van De Zorggroep.

Diëtist

De diëtist kijkt samen met u naar wat u eet en drinkt en of dat voldoende is om gezond te blijven. Soms zijn kleine veranderingen al genoeg om ervoor te zorgen dat u zich beter en fitter voelt.

U krijgt van de diëtist advies om klachten bij ziektes te beperken of te verhelpen. Bijvoorbeeld bij overgewicht, diabetes, de ziekte van Parkinson, ondervoeding, maag-/darmklachten, kauw-, slik-, of gebitsproblemen. De diëtist helpt u als u uw eetpatroon wil veranderen. Ook mensen met een stoma, hartklachten, een nierziekte of een open wond krijgen voedingsadvies op maat. Samen met u stellen we een behandelplan op. Als het nodig is, bespreken we dat ook met de collega’s in het behandelteam.

De diëtist houdt rekening met uw eetgewoonten, financiële situatie en uw leef- en werkomstandigheden. De begeleiding is erop gericht om u en uw naasten te leren om het dieet of de aangepaste voeding zelfstandig toe te passen.

De diëtist geeft u een individueel advies. De begeleiding begint met een eerste gesprek, waarna de diëtist een persoonlijk advies voor u opstelt. Dit gebeurt doorgaans tijdens het spreekuur, in een zorglocatie, telefonisch of online. Huisbezoeken vinden alleen plaats op medische indicatie.

Kosten en vergoeding
Woont u in een locatie van De Zorggroep met een Wlz-indicatie ‘zorg met verblijf en behandeling’? Dan hoeft u zelf niets te betalen. De kosten voor dieetadvies worden vergoed vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg). Afhankelijk van uw hulpvraag wordt een diëtist betrokken bij de zorg en behandeling. U hoeft dit niet zelf aan te vragen. Op deze tarievenlijst vindt u een overzicht van de tarieven die De Zorggroep in rekening brengt.

Woont u in een locatie van De Zorggroep met een Wlz-indicatie ‘zorg met verblijf’ óf woont u thuis? Dan heeft u meestal een verwijzing van de huisarts nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De kosten kunnen vallen onder het verplichte eigen risico. Lees meer over vergoeding dieetadvies.

Medewerkster geeft beleg aan cliënt om het brood te beleggen

Kan ik dit zelf aanvragen?

U bent welkom met of zonder verwijzing van een arts. Sommige verzekeraars vergoeden een dieetadvies echter alleen met verwijzing. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor dieetadvies? Neem dan contact met ons op via Cliëntsupport Expertise.